fredag 5 maj 2017

Vecka 18

Nu kan vi pusta ut efter företagsmässan! Det blev en stor uppslutning av er föräldrar, det tackar vi för. Vi lärare känner oss väldigt nöjda och stolta över våra elever. När de kom tillbaka från sina företagsbesök fick vi höra många positiva ord över hur bra de hade skött sig. Alla grupper lyckades sedan få till riktigt fina montrar och de hade fantastiska presentationer på själva mässan. Riktigt bra jobbat. Eftersom eleverna var här och arbetade under kvällstid på mässan får de kompledigt torsdagen innan skolavslutningen, 15/6.

På eftermiddagen onsdagen den 17/5 har vi en friluftsdag som vi kallar för Alléklassikern. Detta är en återkommande friluftsdag, men man gör olika saker i varje årskurs. I sjuan cyklar man en längre sträcka, i åttan springer man runt Bysjön och i nian kör man “utmaningen”. Då springer eleverna 5 km och stannar vid några stationer för att göra utmaningar.

Nu i sjuan ska vi alltså cykla. Vi cyklar en sträcka på ca 2,5 mil, runt Bersbo och Berg. Efter halva sträckan har vi en fikastation. Börja gärna redan nu att kolla upp att eleverna har fungerande cyklar. Även hjälm är obligatoriskt. Om det är någon som saknar cykel, tänk på att det  bara är eleverna i år sju som cyklar. Då kan man förhoppningsvis hitta någon att låna cykel av. Ni som bor en bit utanför Åtvidaberg kan även fundera på om ni kan hjälpa era barn att transportera hit cyklarna. Eleverna slutar för dagen när de gått i mål.

Ta gärna en extra titt i kalendariet så att ni har koll på när eleverna är lediga, nu börjar tiden på året med klämdagar och andra lediga dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar